Ansel Adams facebook page



o mare de nori

o mare de nori
Valea Doamnei,muntii Fagaras
HAVE A GOOD DAY

23 nov. 2011

22 noi.-La stancile Niculii cu mtb-ul

Pornesc pe la 11 cu bita din Gherla si fac 2 km pana la baza dealului dupa care incepe urcusul,consum un energizant si un baton si in 20 de min sunt sus langa padure cu o medie de 13km/h.
Stau intr-o pauza de 10 min si admir si pozez padurea care se transforma incet din culoarea ruginie intr-un alb.
Inaintez greu cu bita prin padure asa ca pe anumite portiuni e "push-bike"(nu e de mirare ca numai eu sunt aicea).
Fac cam 1 ora prin padure oprindu-ma foarte des sa fac poze de pe trepied.
Ajung intr-un final la stanci si observ ca nu am ceata deci am prins o vreme superba dar friguroasa.
La coborare am folosit franele intens peste tot locul asa ca m-am ales cu ele praf.
Am ajuns cu bine acasa dupa o serie de ture in luna noiembrie pe care le-am realizat din lipsa de ocupatie.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1986221435592.79978.1844979944&type=3
Este un traseu pt hike dar poate fi facuta si cu mtb-ul (orice e posibil).
http://www.wandermap.net/route/358642?132212043865235



18 nov. 2011

18 nov.11-Tura de "hike" la Observator

Ma decid sa ies din "banalul" din casa si cei 4 pereti si sa infrunt un pic frigul si mistul,ceata de afara.
Bagaj(rucsac): Mi-am pus un sandwich si 0.5 l apa + 2 pere si nelipsitul trepied Am pornit cam tarziu pe la ora 15:00.....si am ajuns sus la 400 dupa 20 de min.
Stau ce stau si apar 2 oameni un barbat si o femeie coborau in jos pe ceata si ma intrebam ce cauta pe vremea asta aici...nici acum nu stiu raspunsul.Ajung la padurea de langa satul Nicula si observ ca s-a schimbat total...in sensul bun pentru si poze faine zonale.
Puncte pozitive tura: O "crusta de zahar" numita bruma acopera zona de toamna a padurii si dealului.
Fiind asa de frumos era inevitabil sa merg si langa padurea de langa Nicula sa fac niste poze gen: autumn-winter.Zona pitoreasca si cunoscuta de toti Gherlenii.
Puncte negative tura: Taiatul lemnului din padure care pentru unii a devenit o activitate obisnuita si existentiala.
Alt minus....poate frigul dar asta era de asteptat ,(asa ca nu e de neglijat pentru ca chiar a fost mai frig sus decat in Gherla). Echipament folosit: "hai mai lasati-ma ca nu ma mai laud"
http://www.wandermap.net/route/1337428#lat=47.02699&lng=23.91745&zoom=15&type=1
aici e si traseul de "hike" nu "bike" asa cum e bikemap exista si wandermap pentru hike.
Pe final va las niste poze da nu pe gapo.ro gen slideshow(din cauza siteului care imi pune ce poze vrea el nu eu).https:899.79704.1844979944&type=1



"Have a good day"

14 nov. 2011

13 noi-Tura mtb pe langa Stancile Niculii

Zis si facut plecam pe la 12 cu masina si o lasam la baza dealului cu partia de la Nicula si pornim cu bitele pe o urcare ce se anuntase dinainte foarte dificila avand medie de 17.2% panta.
 Ajungem sus langa stanci si dam de o padure frumoasa ruginie de sfarsit de toamna si tot ne oprim din 5 in 5 minute sa nu ratam momentul cu padurea.Urcam ce urcam si dam de radacini ,20 de cm de frunze toamnatice si ne chinuim sa urcam pana caram bitele vreo 300 de metri si incepem sa curatam frunzele care pare a fi un "trail"
Dupa o ora terminam de curatat o parte a padurii si continuam drumul care urca pe langa stancile Niculii unde ni s-a deschis o frumoasa priveliste peste Manastirea Nicula ,satul Nicula,Observatorul si multe altele.
     Pana aici sunt 3 km si o medie de AS:9 KM/H si ne intoarcem pe trail sa vedem ce am realizat.
Unul din noi a filmat si coborarea si speram sa o editam in curand asa ca stay on tune.Traseul il puteti vedea aicea(prin padure e aprox. ca nu avem gps ci e cartat "by hand"..manual).https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1955744873697.79427.1844979944&type=1http://www.bikemap.net/
route/1332773
Pozele le puteti vedea aicea....Have a good day.


11 nov. 2011

11 noi.11-Stufarisurile de la Sic

M-am dus cu masina pana la rezervatia de la Sic si am parcurs intreg arealul de rezervatie care se afla pe o distanta de 3 km (dus-intors 6-7km).Exista un turn de unde poti vedea intreaga regiune si 2 popasuri unde te poti relaxa dupa ce ai parcurs podetele de lemn facute special sa mergi pe ele(pe jos binenteles).
Ajuns acolo ai multe posibilitati: sa privesti in zare,sa te plimbi 30 de min o ora depinde de fiecare sau sa fotografiezi ce iti place si sa observi si diverse pasari(eu nu am avut norocul asta "cu pasari") insa am realizat o serie de poze care te vor surprinde intr-un fel sau altul.:


Aveti aici seria de poze + un video sa vedeti 50 de sec cam.....cum arata zona respectiva.
http://www.youtube.com/watch?v=GBulx9UQXO8
Pana la urma ar ramas cu o amintire frumoasa din zona respectiva si asta tocmai pe frigul asta de noiembrie.

10 nov. 2011

Micul circuit cu mtb-ul


In 7 noiembrie am pornit cu mtb-ul pe dig urmand sa ajung pe deal langa Ciupercarie.
Toate bune si frumoase pana ajung pe la mijlocul digului si ma latra 6 caini....scapasem de ei initial,dupa alte 200 de metri mai apar 2 erau pregatit deja cu ultrasunetele de pe telefon impotriva lor si tot nu a fuctionat cum trebuie.Asa ca bravo domnule primar nici pe dig nu se pot plimba oamenii nici cu biciclete si nici pe jos.
Dupa ce ies de pe dig urmez centura ce duce la Bunesti si ajung la baza dealului(4 km din cartierul vechi pana aioci).http://www.bikemap.net/route/1327188De aici puteti vedea traseul care urca prin stanga dealului ajungand in varf pe un "drum de caruta" si lut.
Ajungand sus la 461 m se pot vedea o multime de lucruri.Stancile Niculii,Padurile ce inconjoara Bunestiul,satul Baita,Gherla,Mintiu,Salatiu,Manastirea,....si pe vreme buna..in special dimineata se pot observa 2 grupe de munti:muntii Rodnei si Tibles.
De sus am coborat prin dreapta dealului observand albastrul lacurilor si pescarii omniprezenti la pescuit.
Astfel spus traseul nu este unul usor:avand pante mici si lungi iti vor pune ceva probleme depinde de antrenament:Am reusit sa urc destul de bine in varf in 45 de minute cu o medie de 6 km/h astfel ca detalii tehnice arata asa:AS:16.8 km/h
RT: 1:02:25 h/min/s
MS:42.7 km/h(nu prea sunt interesat).

Va doresc o zi buna tuturor.




6 nov. 2011

6 noiembrie.11-Cu mtb-ul prin Valea Cormaii

Am mers cu masina pana in Cormaia si pana la prima cariera iar deacolo am urcat pe un fals plat pe o vale ce urca spre Vf Cormaia 2033 m.
 Am pornit pe la 10....mi-am probat si bluza de bike si e perfecta.
Vremea a fost in schimb foarte buna stiind ca am fost acolo a 3-a oara...("o data in aprilie cu varfurile inzapezite si o data pe o ploaie torentiala ").Acuma vremea a fost foarte senina cu niciun nor...erau vreo 12-13 grade.
Am urcat de langa cariera si ne-am asteptam sa avem drum bun.
Drum bun a fost doar ca pe alocuri erau lemne si noroi care facea greu inaintarea..insa am trecut peste ele si am ajuns la un "capat de drum" unde vedeam "siroaie de pietre" aruncate direct in drum de pe munte aduse odata cu ploile..pana si copacii erau inclinati pe langa raul Cormaia.
Ajuns acolo sus(la vreo 1100 m si pornisem de la 600m) am facut poze cu valea si cu apa limpede de munte care de imbia sa-ti speli putin bita.Traseul sau drumul cela mai continui ori pe jos ori cu bicicleta in spate urmand inca 3 km pana pe Vf Cormaia asa ca "NEXT TIME WILL BE BETTER".
poze facebook
http://www.bikemap.net/route/1324738(Dati click pt a vedea Tura pe bikemap)

http://www.youtube.com(Avem si o filmare de pe ghidon cu Valea Cormaii pana la cariera)
Detalii Tehnice: KM :23.55 km
                        AS  : 16.2 km/h
                       MS :  48.5 km/h
                       RT  :  1:32:37  h/min/s
Foarte faina tura pe forestier prin Valea Cormaii langa Sangeorj-Bai - o recomand.Incursiunea perfecta in muntii Rodnei.
"Poteci insorite va doresc"