Ansel Adams facebook page



o mare de nori

o mare de nori
Valea Doamnei,muntii Fagaras
HAVE A GOOD DAY

29 apr. 2011

22-25 aprilie in satul Legii

Prima zi(vineri) ajungem in satul Legii unde asteptam o vreme buna de paste,dar exact in prima zi a plouat 1-2 ore dupamasa.Era vinerea mare si ma gandeam ce tura sa fac cu bita pe duminica.A-2-a zi am fost pe deal si am prins niste peisaje superbe cu satul iar dupa aceea m-am relaxat pe langa casa.Duminica a 3-a zi ,am fost cu bita pe ruta Legii-Hodaie-Camarasu-Casa Parinteasca "Suto Andras" DST 33 de km ,RT: 1:35:57 AS: 20.6 km/h(cea mai mare de pana acum facuta de mine da nu recomand sa mergeti asa rapid) ,MS 42.2 km/h.click aici pentru traseu pe bikemap.Tura a fost destul de faina cu o catarare mai mica pana in Camarasu de vreo 2 km,in rest a fost plat.
Duminica si Luni-eram ocupat vreo 2 ore la tv pentru ciclism:clasicul Liege-Baston-Liege(Belgia)si turul Turciei.
           In rest...liniste si relaxare plus o vizitare cu bita a catorva sate si a unei case a unui scriitor ungur.

20 apr. 2011

Ieri Tura MTB Gherla-Unguras-Cutca

Ma intalnesc cu paul care vine din Dej la Manastirea unde mai i-a cu el si 2 prieteni:deci am fost 4 pe  un sigur drum.. pe o singura poteca noroiasa intre Valea Ungurasului-Ceaba.Inainte sa ajungem la Ceaba 2 din 4 au probleme la bita cu robotul care numai schimba cum trebe din cauza noroiului,dar pe urma se rezolva problema.Din satul Ceaba incepe urcarea unde cativa nu o pot urca asa ca ne dam toti josi pe rand facem ceva poze ,filmari si plecam in graba spre panta de la Cutca spre Gherla pe o vreme calduroasa.poze tura MTB Unguras-Cutca pe facebook- 65 km
Viteza medie:17.0 km/h ;  viteza maxima 59.4 km/h;  RT(timp pedalat):3:48:00 h/min/s;.Am pedalat pe acest traseu de 2 ori intr-o luna,daca aveti vreo sugestie de alt traseu,recomandati-ne.

Duminica la Manastirea Nicula

Mergem cu masina la Nicula unde stam,ne rugam,meditam si dupa cateva ore urcam mai sus pe drum pana la casa staretului si fosta casa a lui Bartolomeu.Scot indecis aparatul si fac cateva poze(fotografierea era interzisa,nu stiu de ce ).Revenim pe drumul principal ne uitam la biserica veche din lemn si pornim la drum spre oras.

18 apr. 2011

Spectator la Maros Bike XCO

Ma inteleg cu prietenul din Dej sa pornim cu trenul dis de dimineata si sa umblam prin cluj pana in padurea faget unde asteptam startul.La 10:00 au inceput cei de la hobby(mergeau binisor dar cand au dat de portiunea "rocks down" din traseu mergeau pe langa biciclete),in schimb cei de la Elite mergeau foarte tare pe poteci si urcau destul de bine,doar ca romanii nu au fost in top. Podiumul de la Elite a fost completat de 3 ciclisti Unguri urmat de un slovac si de un sarb,pe 6 fiind Logigan Lucian.mai multe detalii dati click aici.
Lucruri interesante(pro) vazute la concurs: organizarea,publicul,fotografii,ciclisti din alte tari,asistenta,poteci,urcari&coborari abrupte alte traseului.
Lucruri contra vazute la concurs:portiunea cu busteanul de pe traseu prea "hard"...,cai de acces mai multe spre concurs si cam atatea.
Ne asteptam la lume mai multa dar oricum fanii ramasi pe margine nu au stat degeaba,au privit un concurs pe cinste.

10 apr. 2011

Tura foto la Observator

Dau o tura rapida pe deal sa surprind luminiile diminetii pe dealurile de langa Gherla unde se pot vedea panorame superbe.Imi pun ceasul dimineata(ma trezesc la 6....la 6:30 pornesc pe deal in 20 min sunt aproape de varf).. si ma declar dezamagit de peisaj deoarece era un vant si soarele deabia se zarea putin peste nori.Mai stau 10 min in asteptare si apar primele raze de soare peste nori purtati de vant in toate directiile si atunci am facut primele poze care au iesit grozav.Umbrele noriilor+rasarit a facut ca peisajul surprins pe aparat cu ajutorul trepiedului s-a fie o tura foto grozava intr-o zona pe care o stiu "ca in palma".km parcursi:2-3km ,vremea:vant puternic,7-8 grade.
http://500px.com/photo/5008429(click pentru poza)
Restul pozelor sunt aici:



8 aprilie.11-Tura mtb Gherla-Sigau

Ma pornesc sa merg cu paul pe un traseu de-al lui pe langa Dej care urca la 550 m dupa multele urcari de la Jichisul de sus.Ne pornim amandoi si ne intalnim langa Manastirea unde o luam prin Dej si dam drumul ce duce spre Jichis.Ajunsi la intersectia de drumuri amandoi avem probleme cu "bitele"(lui paul i cade lantul pe dupa pinioanele  din spate iar la mine nu imi schimba robotul spate pinioanele.Stam vreo 10 min la o pauza ne stergem fiecare de  mizerie(unul de stalp...altul de iarba...)si pornim la drum catre "cel mai pustiu loc pe care l-am vazut"satul Sigau.Ajunsi sus dupa diversele pante ce urca parca la nesfarsit,dam de pancarda cu satul Sigau si de o panorama spre satele din apropiere.Ne grabim sa nu ne prinda noaptea si coboram din acea zona in 15 min suntem in satul Jichisul de jos.Ajugem in Dej,Paul pleaca spre casa iar eu mai aveam 20 de km de mers pe bezna.Continui... ce continui pana dau de iesirea spre Manastirea deacolo drumul devine mai clar si pot merge linistit spre Gherla.In total am facut 73 km,5 ore 11 min de pedalat iar viteza medie 15.0 km/h.